Web sitemize hoşgeldiniz, 25 Nisan 2024
Eğitimde Mükemmellik Arayışı Dergisi (EMAD)

Göbeğinizin erimemesinin 5 nedeni

Reklam
Göbeğinizin erimemesinin 5 nedeni

Zayıflamak için yapmadığınız diyet kalmadı ama yine de göbeğinizde ki yağlardan bir türlü kurtulamıyorsunuz. Zayıflamak için spor ve diyetinizde yaptığınız bazı hatalar göbek yağlarınızın erimemesine neden oluyor. Bikini sezonunun yavaş yavaş açılmaya başladığı bugünlerde, sizde fazlalıklarınızdan bir an önce kurtulmak istiyorsanız, göbek yağlanmasına neden olan 6 etkene dikkat etmelisiniz.

İşte göbek yağlarının erimesine engel olan 6 neden…

1. Uyku düzeni

Araştırmalara göre yetersiz ya da düzensiz uyku kilo alımına sebep oluyor. Özellikle kadınlarda yetersiz uyku sonucunda bel çevresi ve göbek bölgesinde yağlanma meydana geliyor.

2. Gün boyunca tükettiğiniz içecekler

Gün içinde tükettiğiniz meyve suları, asitli içecekler göründükleri kadar masum değil. İçerdikleri yüksek miktardaki şeker kilo almanıza neden olmaktadır. Diyet yaparken ise tükettiğiniz diyet içecekler de istediğiniz şekilde ve miktarda kilo verememenizin en büyük faktörlerindendir.

3. Aşırı tuz tüketimi:

Tuz tüketiminiz fazla ise kilo vermeniz neredeyse imkansız hale geliyor. Vücutta su tutulmasına ve ödeme neden olan tuz kilo vermenizi engeller. Eğer fazlalıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey tuz tüketimini en aza indirgemektedir.

4. Magnezyum eksikliği:

Magnezyum eksikliği kilo alımını kolaylaştırır ve vücudunuzun daha fazla yağ bağlamasına neden olur. Ayrıca yapılan araştırmalar magnezyumun insülin direncinide düşürmektedir. Yani diyetinizde yeşil yapraklı sebzelere ve cevize mutlaka yer vermelisiniz.

5. Alkol:

Alkolün, kişideki yeme isteğini artırıcı ve iştah açıcı özelliği vardır. Ayrıca alkol tüketimi özellikle göbek bölgesinde yağlanmaya neden olmaktadır. Eğer diyet yapıyorsanız alkol tüketimini mümkün mertebede azaltmanız gerekmektedir.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz