Web sitemize hoşgeldiniz, 25 Nisan 2024
Eğitimde Mükemmellik Arayışı Dergisi (EMAD)

Baş ağrısı için doğal çözümler!..

Reklam
Baş ağrısı için doğal çözümler!..

En Son Sağlık Haberleri

Takvim’de yer alan habere göre küçük-büyük hemen herkeste sık sık görülebilen baş ağrıları yaşam kalitesini düşürüyor. Yaygın olarak görülen bu rahatsızlığa karşı doğal tedavi yöntemleri ise ilaç gibi geliyor. İşte uzmanlardan, evde hazırlanabilecek doğal ağrısavarlar…

Güçlü kokular: Baş ağrısını tetikleyen duyulardan biri de kokudur.

Çok güçlü ve yoğun kokular (güzel olsalar bile) baş ağrısı yapabiliyor. Nane yağı ya da eczaneden alacağınız migren taşını koklamak baş ağrınıza iyi gelecektir.

Zencefil çayı: Çeyrek tatlı kaşığı toz ya da taze rendelenmiş zencefili bir bardak sıcak su içerisine atın ve için.

Zencefilin yoğun aroması ve bitkisel etkisi kan damarlarınızın genişlemesine neden olacağı için ağrınızı yavaş yavaş dindirecektir.

Buz sıkın: Avucunuzun içine aldığınız bir buz küpünü iyice bütün gücünüzle sıkın. Elinizin donduğunu hissetmeniz en önemli püf noktası! Elinizdeki buz ağrı eşiğinizi yükselteceğinden baş ağrınızı hissetmemeye başlayacaksınız.

Kalem dişleyin: Bir kalemi dişlerinizin arasına sıkıştırın ama güçlü bir şekilde ısırmayın. Alt çenenizin serbest kalması başınızdaki basıncı azaltarak ağrınızı hafifletecektir.

Çiğ badem: İçerisindeki salisilin enzimi ile baş ağrınızı azaltacak en güzel yemiş olabilir. 20 tane yemeniz yeterli olacaktır.

Kasımpatı: Evinizi güzelleştiren kasımpatı 1980’li yıllarda İngiltere’de migren ilacı olarak kullanılmaktaydı.

Sizde kasımpatıyı çay olarak demleyin ve için, baş ağrılarınızı geçirecektir.

Lavanta yağı: Yarım tencere kaynamış su içerisine 4-5 damla lavanta yağı damlatıp buharını solumanız sizi rahatlatacaktır. Ya da lavanta yağı ve badem yağını 1/3 oranında karıştırarak şakak bölgenize masaj yaparak uygulayın.

Maden suyu: Baş ağrısının baş sebeplerinden biri de mineral eksikliğidir. Bu nedenle mineral dengenizi korumak için günde en az bir şişe maden suyu için.

Limon ve nane: Yarım limonun suyu ve 3 yaprak naneyi bir bardak su içerisine koyun ve bir süre bekletin. Ardından bir bezi bu suda ıslatıp alnınıza koyun ve bezi her 15 dakikada bir ıslatın.

Limonlu kahve: Kahve normal miktarda tüketildiğinde ağrının beyne ulaşmasını engelliyor, aynı zamanda içine sıkılan yarım limon da kafeinin hızlı etki etmesini sağlıyor.

Sıcak su: Ayaklarınızı sıcak su içerisine koyup, ensenize buz dolu bir poşet koyabilirsiniz. Bu sayede sıcak ve soğuk farkı vücudunuzdaki kan akışını değiştirerek, kan damarlarınızın rahatlamasını sağlar.

Buharını soluyun: Bir tencere içerisine su doldurun ve kaynaması için ateşin üzerine koyun.
Tencere içerisine bir süzgeç yerleştirin ve süzgece taze ya da kuru papatya koyun ve üzerini kapatın. Bir süre sonra yumuşayan papatyalardan çıkan buharı içinize çekerek baş ağrınızı hafifletebilirsiniz.

Etiketler:

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz